„Szigethalmi Széchenyi István Általános Iskola épületenergetikai korszerűsítése” – projekt záró sajtóközlemény

2017 | 11 | 30.

Szigethalom Város Önkormányzata

sajtóközlemény

Épületenergetikailag megújult épületben várhatják a telet a szigethalmi általános iskolások

 

Befejeződött a KEHOP-5.2.9-16-2016-00106 kódszámú „Szigethalmi Széchenyi István Általános Iskola épületenergetikai korszerűsítése” című Európai Uniós projekt, amelynek köszönhetően a 32 éve épült iskola felzárkózhatott korunk hőtechnikai elvárásaihoz.

A fejlesztés eredményeként megvalósult az épület valamennyi homlokzatának és a lapostetejének a hőszigetelése, külső nyílászáróinak cseréje. A projekt a fűtési szezonban hozzájárul az energiafelhasználás hatékonyságának javításához, amely nagymértékű energia- és költségmegtakarítást jelent. A hatékonyabb energiafelhasználás révén csökken a fűtéssel keletkező széndioxid kibocsátás, ezért a projekt környezetünk védelmére is pozitív hatással van.

A modern kor igényeinek megfelelően egy 50 kW összteljesítményű napelemes rendszer telepítése is megvalósult. A megújuló energiát termelő háztartási méretű kiserőmű hozzájárul az iskola gazdaságos energia ellátásához. A napenergia hasznosítása tovább csökkenti a fosszilis energia felhasználását, és kevesebb széndioxid kibocsátást eredményez.

 

A kivitelezés során 359 db ablakot és ajtót cseréltek ki, 1847 négyzetméternyi homlokzatot és 2560 négyzetméternyi födémet szigeteltek.

 

További információ:

A projektről bővebb információt a www.szigethalom.hu oldalon olvashatnak.

http://www.szigethalom.hu/anyagok/2017/szigethalom_kehop52.pdf

 

0 Comments

Leave a reply

Honlapunk cookie-kat használ. A weboldal böngészésével hozzájárulsz a sütik használatához.
Cancel