Két keréken az emberi méltóságért

( Szókatlan ajánló egy fogadatlan prókátortól)

Nemrég főnököm, ismerve a tömegsport iránti elkötelezettségemet, felhívta a figyelmemet egy kerékpáros rendezvényre. Mikor jobban megismertem a kerékpáros „zarándoklat” részleteit „beleszerettem” az ötletbe. A megfogalmazott célokkal maradéktalanul egyetértek.

Egy apró részlet: „az emberi méltóság az utolsó pillanatig megőrizhető”. A lelkes szervezők a betegek lelki és testei fájdalmait akarják csökkenteni. Azokkal törődnek, akiknek a legnagyobb szükségük van rá. Ahogy ők írják „hazakísérik embertársukat, hogy méltósággal tudjanak el- vagy (istenem milyen szép gondolat) hazamenni”. Jelenleg több mint 100000 lakosra figyelnek, segítik őket a bajban. Elkezdtek egy Hospice Házat építeni. Robbantgatós világunkban, ahol sok-sok „elhivatott” szájkaratés tölti be a képernyőt, jó a csendben tevőkkel találkozni.

Egyből hívtam Csidei Lajost e lap főszerkesztőjét, aki azonnal (esküszöm nem kellett végigmondanom szívsajdító tirádámat) biztosított helyet a lapban. Sőt…

Maga a rendezvény, a Sárga Szalag Kerékpáros Zarándoklat 3 nap alatt járja be azt a 20 települést, ahonnan a Hospice Ház fogadja majd a szenvedőket. Mindenki annyi támogatást ad, amennyire gondol! Nem az összeg, a jó szándék……

Az első napon 18-án Délegyháza-Dömsöd, a második napon 19-én Dömsöd-Tököl, végül 20-án a Tököl-Délegyháza útvonalat teljesítik a „zarándokok”. Ez nem a kilométerfalók versenye! Sőt! Nem is verseny! Ez a méltóság „gurulása”. A rendezvényről, annak részleteiről Kontha Benőnénél lehet érdeklődni, 06-205844653-as telefonszámon, vagy a diakoniamajoshaza@gmail.com email-címen.

Mi, szigethalmiak szeptember 20-án vasárnap 9 óra 30 perckor csatlakozunk a kompániához, egy jóízű tekerésre.
Aki velünk tartana, aki szívesen nyújt segítő kezet a szenvedőknek, azt várjuk 9 órára a Szigethalmi Szent István Általános Iskolában Szigethalmon a Szabadkai út 64. szám alatt!

Van egy réges-régi, de nagyon igaz mondás: „Mens sana in corpore sano” Erre a „zarándoklatra” ez 100%-ig igaz „nyeregben”, másokon segítve és remektársaságban, a test mellett a lélek is épül, de jócskán.
Várunk tehát mindenkit egy kiadós test és léleképülésre!
Nád Béla a Szigethalmi TE tiszteletbeli elnöke

A fenti cikk a Magyar Turista 2015 évi szeptemberi számában jelent meg. A Szigethalmi TE vezetősége úgy gondolja nemes ügy ez, így felkéri Szigethalom polgárait, csatlakozzanak ők is ehhez a nemes kezdeményezéshez! Semmiféle részvételi díj sincs, aki tud ad a nemes célra! Már az is nagyszerű tett, ha valaki csatlakozik a kerékpárosokhoz!
A Szigethalmi TE tagjainak, akik lemaradtak a Szigethalom Turistája bármely rendezvényéről, remek alkalom, hogy az elmaradt pecsétet begyűjtsék! A szigethalmi kerékpáros csoport vezetője Sziklavári Sándor lesz. Reméljük, minél többen áldoznak az idejükből pár órát, a humánus cél érdekében:
A Szigethalmi TE elnöksége

0 Comments

Leave a reply

Honlapunk cookie-kat használ. A weboldal böngészésével hozzájárulsz a sütik használatához.
Cancel