Nálunk történt!

A Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2016. augusztus 11-én a hajnali órákban ismeretlen személy betört egy szigetszentmiklósi egészségmegőrző központba. A bukóra nyitva hagyott ablakot benyomta, így jutott be az irodába, ahonnan egy páncélkazettát lopott el. Távozása előtt a kerti medencébe bedobta az irodában található négy asztali számítógépet.

d1

A bejelentést követően a nyomozók a helyszínen azonnal beazonosították a gyanúsítottat, B. János szigetszentmiklósi lakost. A rendőrök a 25 éves férfit 2016. augusztus 11-én 9 óra 20 perckor elfogták otthonában, majd  előállították a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányságra, ahol – őrizetbe vétele mellett – gyanúsítottként hallgatták ki és kezdeményezték előzetes letartóztatásának indítványozását.

 

Eljárás indult kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt T. Zsolt 28 éves és S. László 30 éves szigetszentmiklósi lakosokkal szemben a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán.

 

A két férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy nagyjából két-három éve marihuánát értékesítenek szigetszentmiklósi otthonukban. A nyomozók 2016. augusztus 8-án éjszaka mindkét férfinél házkutatást tartottak, amelynek során különböző csomagokban zöld színű növényi törmeléket, digitális mérleget és önzáró nejlon tasakokat foglaltak le. Az előzetes szakvélemény a 89,28 gramm zöld színű növényi törmelékről megállapította, hogy az – hatóanyagát tekintve –  kábítószernek minősül.

Mindkét férfit előállították a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették őket. A nyomozóhatóság előterjesztést tett az illetékes ügyészségen előzetes letartóztatásuk indítványozására. Ellenük a büntetőeljárást a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság folytatja le.

Eljárás indult kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt T. László 36 éves és I. László 40 éves szigetszentmiklósi lakossal, továbbá F. Ferenc 35 éves Gyömrői lakossal szemben a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán.

A nyomozók 2016. augusztus 5-én a délelőtti órákban lakossági bejelentés ellenőrzése céljából megjelentek egy szigetszentmiklósi autószerelő műhelyben, ahol a tulajdonos T. László elszámoltatásakor különböző fegyvereket találtak. Ezt követően a műhely területén a rendőrök házkutatást tartottak, amelynek során nagy mennyiségű kábítószergyanús fehér port, digitális mérleget, önzáró nejlon tasakokat, valamint alufóliát találtak. T. László lakásán tartott házkutatáskor további két gáz-riasztó fegyver került elő.

Az adatgyűjtést követően a nyomozók házkutatást végeztek I. László és F. Ferenc otthonában. Az ingatlanokban kábítószer gyanús fehér port találtak a rendőrök.

Mindhárom férfit előállították a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették őket. Az illetékes bíróság 2016. augusztus 7-én elrendelte a gyanúsítottak előzetes letartóztatását.

A Polgárőrségnél ebben a hónapban volt 2 futóverseny, aminél a Szufla igényelt nagyobb jelenlétet,de megoldotta a csapat!A hónapokat mostanában 650-750 –es óraszámmal hozzuk ami messze az országos átlag felett van!Jelenlegi létszámunkhoz képest 75 % az aktív tag ami nagyon jó eredmény.

Ebben a hónapban volt egy közös nagyszabású akciónk a Tököli Polgárőrséggel, egy molesztálót hajszoltunk, sajnos eredménytelenül, de a szemünk nyitva a meccs nincs lefutva!

A Tököli szolgálatvezető értesítet m minket, hogy a tököli temetőnél lévő játszótéren egy férfi zaklatja a gyerekeket. Majd amikor a szülők felfigyeltek rá felszállt a volánbuszra és Szigethalom irányába indult!

Nagyerőkkel indultunk a keresésére, de mint utólag kiderült, a volt orosz laktanyánál (Pesti.u. ltp) szállt le a férfi a buszról.

Volt egy életmentésünk is. Az idős hölgy egy szál ruhában-papucsban hagyta el otthonát, és ismeretlen helyre távozott. A rokonai szóltak a szomszédoknak, hogy a hölgy eltűnt, és segítsenek megkeresni őt!

A szomszédok riasztották a Polgárőröket, akik 2 autóval 2 motoros járőrrel 11 perc alatt megállították az idős hölgyet a taksonyi-híd lábánál. A hölgy zavart volt és nem tudta hogyan került oda. A polgárőrökkel nem működött együtt, így csupán visszatartani tudtuk a rokonok megérkezéséig, ők vitték haza!

A lapzártával egy időben 20.-án történik az új iroda átadása, ami alig 3 hónap alatt készült el javarészt önkéntes munkával, a polgármesteri hivatal szíves támogatásával. Két használaton kívüli raktárhelység lett egybenyitva és ebben kapott helyet a rendőrség és a közterület felügyelet között a polgárőrség irodája!

Az átadásról beszámoló a jövő hónapban!

Bogya Károly

d3 d2

0 Comments

Leave a reply

Honlapunk cookie-kat használ. A weboldal böngészésével hozzájárulsz a sütik használatához.
Cancel