Tájékoztató szünidei gyermekétkeztetésről

A Szigethalom Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatalának Jegyzője megbízásából tájékoztatom Önöket, hogy a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény 21/C §-a alapján a települési önkormányzat a szünidei gyermekétkeztetés keretében a szülő/törvényes képviselő kérelmére a déli meleg főétkezést a Szigethalom város közigazgatási területén lakóhellyel rendelkező hátrányos helyzetű és a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben  részesülő, halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek részére ingyenesen biztosítja az őszi, téli, tavaszi tanítási szünetben; valamint a nyári tanítási szünet időtartama alatt legalább 43 munkanapon keresztül.

Ha a hátrányos helyzetű, vagy halmozottan hátrányos helyzetű gyermek  bölcsődés vagy óvodás, őt szünidei étkeztetés csak a bölcsőde vagy óvoda zárva tartásának időtartamára illeti meg.

A szünidei gyermekétkeztetést igényelni kell, formanyomtatványon. A nyomtatvány átvehető

  • bármelyik szigethalmi általános iskola konyháján munkanapokon 8:00-13:00 óráig;
  • a NEBULÓ Közétkeztetési Intézmény irodáján (2315 Szigethalom, Móra F. 1. I. em. 2.) munkanapokon 8:00-13:00 óráig;
  • vagy letölthető a www.szigethalom.hu weboldalról.

A kitöltött és aláírt nyomtatványok benyújthatók személyesen

  • bármelyik szigethalmi általános iskola konyháján munkanapokon 8:00-13:00 óráig;
  • vagy a Nebuló Közétkeztetési Intézmény irodáján (2315 Szigethalom, Móra F. 1. I. em. 2.) munkanapokon 8:00-13:00 óráig.

A nyilatkozat kitöltéséhez a NOBILIS Humán Szolgáltató Család- és Gyermekjóléti Szolgálata tud segítséget nyújtani telefonon a 70/430-3621 telefonszámon vagy személyesen a 2315 Szigethalom, József A. u. 49. szám alatt.

A szünidei gyermekétkeztetés igénybevétele kizárólag elvitellel lehetséges: a konyhák előre csomagoltan, lezárható, eldobható műanyag dobozban adják ki az ételt a jogosult gyermek szülője, más törvényes képviselője, vagy a szülő, más törvényes képviselő által megbízott személy részére. A szülő vagy törvényes képviselő által megbízott személy számára az elvitel írásbeli meghatalmazás alapján lehetséges.

Az étel kiadásának helye: a Szigethalmi Szent István Általános Iskola konyhája (2315 Szigethalom, Szabadkai u. 64.).
Az étel kiadása az étkezési napokon délelőtt 11:00-től 12:00 óráig történik.
A jogosultság fennállását a Jegyző vizsgálja, az igénylés esetleges elutasításról a szülő / gondviselő írásban tájékoztatást kap.
* * *
Az ingyenes szünidei étkezést a 2015/2016. tanév nyári szünetében a szünidőre eső 43 munkanapon lehet igénybe venni: 2016. június 20. napjától (hétfőtől) 2016. augusztus 17. napjáig (szerdáig) munkanapokon.
A bölcsődés gyermeket kizárólag a bölcsőde zárva tartásának időtartamára illeti meg szünidei gyermekétkeztetés, vagyis a 2016. július 25-től (hétfőtől) 2016. augusztus 05-ig (péntekig) terjedő időszakra eső munkanapokon.
Az óvodás gyermekeket a nyári szünidőben szünidei étkezés nem illeti meg, mert az óvoda a nyári szünet időtartamára nincs zárva.
Az iskolai nyári szünet idején tehát az óvodás gyermek az őt megillető ingyenes étkeztetést kizárólag az óvodába járva veheti igénybe.

A nyári szünetre irányuló igényt tartalmazó kitöltött és aláírt nyomtatvány benyújtási határideje: 2016. június 06. (hétfő) . A határidőn túl leadott igényléseket a nyári szünetre már nem tudjuk figyelembe venni!

Szigethalom, 2016. május 15.

Dr. Petyi Beáta
intézményvezető

szunideiet_Oldal_2

2

0 Comments

Leave a reply

Honlapunk cookie-kat használ. A weboldal böngészésével hozzájárulsz a sütik használatához.
Cancel