Őszi szünidei étkeztetés

TÁJÉKOZTATÓ
szünidei gyermekétkeztetésről (2017-18. tanév, őszi szünidő)

A Szigethalom Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatalának Jegyzője megbízásából tájékoztatom Önöket, hogy a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény 21/C §-a alapján a települési önkormányzat a szünidei gyermekétkeztetés keretében a szülő/törvényes képviselő kérelmére a déli meleg főétkezést a Szigethalom város közigazgatási területén lakóhellyel rendelkező hátrányos helyzetű és a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő, halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek részére ingyenesen biztosítja az őszi, téli, tavaszi tanítási szünetben; valamint a nyári tanítási szünet időtartama alatt legalább 43 munkanapon keresztül. A jogosultság fennállását a Jegyző vizsgálja, az igénylés esetleges elutasításról a szülő/gondviselő írásban tájékoztatást kap.

Ha a hátrányos helyzetű, vagy halmozottan hátrányos helyzetű gyermek bölcsődés vagy óvodás, őt szünidei étkeztetés csak a bölcsőde vagy óvoda zárva tartásának időtartamára illeti meg. Az őszi szünidőben sem a bölcsőde, sem az óvoda nem zár be.

A szünidei gyermekétkeztetést igényelni kell, formanyomtatványon. A nyomtatvány átvehető
• bármelyik szigethalmi általános iskola konyháján munkanapokon 8:00-13:00 óráig;
• a NEBULÓ Közétkeztetési Intézmény irodáján (2315 Szigethalom, Móra F. u. 1. I. em. 2.) munkanapokon 8:00-13:00 óráig;
• vagy letölthető a www.szigethalom.hu weboldalról.

A kitöltött és aláírt nyomtatványok benyújthatók személyesen
• bármelyik szigethalmi általános iskola konyháján munkanapokon 8:00-13:00 óráig;
• vagy a Nebuló Közétkeztetési Intézmény irodáján (2315 Szigethalom, Móra F. u. 1. I. em. 2.) munkanapokon 8:00-13:00 óráig.

A nyilatkozat kitöltéséhez a NOBILIS Humán Szolgáltató Család- és Gyermekjóléti Szolgálata tud segítséget nyújtani telefonon a 70/430-3621 telefonszámon, vagy személyesen a 2315 Szigethalom, József A. u. 49. szám alatt.

A mellékelt igénylőlapon a 2017-18. tanév összes szünidejére (őszi, téli, tavaszi, nyári) igényelhető a szünidei étkezés.
Az őszi szünetre irányuló igényt tartalmazó kitöltött és aláírt nyomtatvány benyújtási határideje: 2017. október 16. (hétfő) 12:00 óra. A határidőn túl leadott igényléseket az őszi szünetre már nem tudjuk figyelembe venni!

A szünidei gyermekétkeztetés igénybevétele kizárólag elvitellel lehetséges előre csomagoltan, lezárt, eldobható műanyag dobozban. Az ebédet a jogosult gyermek szülője, más törvényes képviselője, vagy a szülő, más törvényes képviselő által megbízott személy veheti át. A szülő vagy törvényes képviselő által megbízott személy számára az elvitel írásbeli meghatalmazás alapján lehetséges.

Az étel kiadásának helye:
NOBILIS Humán Szolgáltató Család- és Gyermekjóléti Szolgálata
(2315 Szigethalom, József A. u. 49.)

Az étel kiadásának ideje: az étkezési napokon délelőtt 11:00-től 12:00 óráig.

Az ingyenes szünidei étkezést a 2017/2018. tanév őszi szünetére eső 4 munkanapon lehet igénybe venni:
2017. október 30-31. (hétfő-kedd) és
2017. november 2-3. (csütörtök-péntek).

Szigethalom, 2017. szeptember 10.

0 Comments

Leave a reply

Honlapunk cookie-kat használ. A weboldal böngészésével hozzájárulsz a sütik használatához.
Cancel