Városfejlesztés a lakossággal

Szigethalom város képviselő-testülete 2015 szeptember 22-i ülésén jóváhagyta a Szigethalom 2025 stratégiai program megalkotásának elindítását és menetrendjét. A program elindításának célja, hogy minél szélesebb körben bevonjuk a lakosságot a város jövőjének alakításába, felmérjük az igényeket és problémákat a településen, majd ezeknek megfelelően egy 10 éves hosszú távú fejlesztési tervet fogadjunk el.
A terv elindítása már szerepelt a képviselő-testület ciklusprogramjában is, amihez most teremtődtek meg a feltételek. De az is indokolttá teszi, hogy egyre több javaslat és megkeresés érkezik az önkormányzat felé a lakosság oldaláról, mit kellene fejleszteni, vagy javítani. Azt gondoljuk, hogy ezeket az igényeket csak egyben érdemes kezelni és azt is látnunk kell, hogy a felmerülő igények a lakosság többségének igényeivel egybe esnek-e?

A program végrehajtásának alapelemei:
1. a lakossági javaslatok begyűjtése
2. a javaslatok rendszerezése, költségeinek ellenőrzése
3. az összes javaslat lakosság általi rangsorolása

Az első lépés tehát a javaslatok begyűjtése. A javaslattételi adatlap, digitálisan megtalálható a www.szigethalom.hu honlapon a Dokumentumok menüpontban, a Szigethalom 2025 mappában, javaslattételi ív néven.

Aki megnézi a csatolt fájlt. Az látni fogja, hogy csak névvel és beazonosíthatóan lehet javaslatot tenni. A javaslathoz indoklásokat kell fűzni, amire a kis piros fülekben találnak példákat. Egy személy akár több javaslatot is elküldhet, de azokat külön-külön ívre kell írni. Tehát egy ív egy javaslat. Több ember is javasolhatja ugyanazt, azokat majd a végén egyesíteni fogjuk. Fontos, hogy a javaslattevő a költséget is becsülje meg, mert az irreális javaslatok kizárásra kerülnek. A javaslatokat a szigethalom2025@szigethalom,hu címre lehet beküldeni, kinyomtatva a polgármesteri hivatalban az ügyfélszolgálaton leadni vagy postán beküldeni.

A program részleteiről olvashat szintén a www.szigethalom.hu honlapon a Dokumentumok menüpontban, a Szigethalom 2025 mappában, ahol megtalálja a képviselő-testületi előterjesztést és abban a program további részleteit.

Kérünk minden szigethalmi polgárt, intézményi dolgozót, civil és sport szervezeti tagokat, vállalkozások tulajdonosait, hogy vegyék a fáradtságot és juttassák el javaslataikat hozzánk, hogy a képviselő-testület a lakosság minél szélesebb rétegeinek igényének megfelelően végezhesse munkáját.

Fáki László polgármester

3

0 Comments

Leave a reply

Honlapunk cookie-kat használ. A weboldal böngészésével hozzájárulsz a sütik használatához.
Cancel