Vállalkozás

Szigethalom fejlődését az 1990-es éveket megelőzően a környékbeli nagyüzemek segítették elő. A Csepel Autógyár és a Pestvidéki Gépgyár nagyon sok szigethalminak adott megélhetést, bár ezek a gyárak Szigethalom határán találhatók, mégis a szomszéd települések területén. Ezért településünk sajnos nem rendelkezik ipari parkkal és olyan területtel sem, ahol ilyen létrehozható. Ezért bár földrajzi elhelyezkedésünk nagyon jó, a környékbeli településekhez képest, nem rendelkezünk jelentős iparűzési adó bevételekkel.

Önkormányzatunk a fentiek miatt, nagyon fontosnak tartja, hogy az itt működő kis és közepes vállalkozásokat segítsük, új vállalkozások jöjjenek létre és a fejlődő, növekedő vállalkozások, ne más településeken keressenek nagyobb telephelyet. Ezért hoztunk létre a repülőtér és a BKV sínek között egy új gazdasági és kereskedelmi övezetet a vállalkozások számára. Ezért indítottuk újra a vállalkozói fórumot, csökkentettük az iparűzési adó mértékét és ahol lehet, a beszerzésekben előnyben részesítjük a helyi vállalkozásokat.

Szerettük volna, hogy céljaink megvalósítását a honlapunk is tükrözné, ezért indítottunk, külön lapot a vállalkozóknak és indítottuk el az aranyoldalakat is. Kérjük, hogyha javaslata van, akkor ezt juttassák el felénk.

Honlapunk cookie-kat használ. A weboldal böngészésével hozzájárulsz a sütik használatához.
Cancel